Fundamenti

Alban Beqiri selektori i Karatesë që po ‘vjel’ medalje në Arenën Ndërkombëtare

/ 3 minuta lexim
Mobi Casa

Përzgjedhësi i Karatesë së Kosovës për të rinj, Alban Beqiri, po tregon rezultate të shkëlqyera me karateistët e rinj në arenën ndërkombëtare. Brenda dy viteve të fundit, Beqiri dhe grup moshat e reja që ai trajnon kanë arritur të marrin një numër të konsiderueshëm medaljesh: 3 medalje të arta, 3 të argjendta dhe 9 të bronzta.

Këto arritje janë një dëshmi e punës së palodhur, përkushtimit dhe talentit të jashtëzakonshëm të trajnerit dhe sportistëve të tij.

Beqiri ka theksuar rëndësinë e bashkëpunimit dhe mbështetjes së stafit dhe federatës: “Jam i lumtur që me këto grup mosha të reja, së bashku me stafin tim, po arrijmë rezultate kulminante në Arenën Ndërkombëtare, duke dëshmuar se karatea është e barabartë me të gjitha Federatat Europiane. Meritë të veçantë kanë edhe prijësit e Federatës të cilët nuk po kursejnë për sukseset e karateistëve.”

Beqiri theksoi gjithashtu se këto arritje janë vetëm fillimi dhe se grup moshat e reja në karate kanë një të ardhme të ndritur:

“Këta karateist brenda 2-3 viteve do të arrijnë në piedestalet më të larta të karatesë Europiane.”Përveç detyrës së tij si Përzgjedhës i Karatesë së Kosovës për të rinjë, Alban Beqiri është edhe trajneri i klubit të karatesë “AS” në Gjilan.

Ky klub është një shembull i shkëlqyer i promovimit të vlerave të karatesë moderne.

Nën drejtimin e Beqirit, karateistët e këtij klubi kanë arritur të dallohen në gara të ndryshme ndërkombëtare, duke sjellë krenari për qytetin dhe vendin e tyre.

Alban Beqiri është një trajner me përvojë dhe një strateg i aftë, i cili e kupton rëndësinë e trajnimit dhe motivimit të sportistëve të rinj.

Filozofia e tij bazohet në një kombinim të disiplinës, përkushtimit dhe mbështetjes së vazhdueshme.

Mobi Casa

Ai beson se sukseset e arritura deri tani janë rezultat i punës së palodhur dhe bashkëpunimit të ngushtë mes trajnerëve, sportistëve dhe federatës.

Beqiri ka vlerësuar lart edhe mbështetjen e prijësve të Federatës së Karatesë së Kosovës, të cilët kanë investuar në sukseset e sportistëve.

Ky investim ka bërë të mundur që karateistët e rinj të kenë mundësi të konkurrojnë dhe të shkëlqejnë në nivel ndërkombëtar.

Me punën dhe përkushtimin e tij, Alban Beqiri po ndërton një themel të fortë për të ardhmen e karatesë në Kosovë.

Sukseset e arritura deri tani janë një dëshmi e qartë e potencialit të jashtëzakonshëm të sportistëve të rinj shqiptarë.

Me një udhëheqje të tillë, e ardhmja e karatesë në Kosovë duket e ndritur dhe plot premtime për suksese të reja.

Alban Beqiri është një shembull frymëzues i një trajneri të përkushtuar dhe i një lideri vizionar, i cili po ndikon ndjeshëm në zhvillimin dhe promovimin e karatesë në Kosovë.

Me sukseset e tij në arenën ndërkombëtare, ai po dëshmon se karatea kosovare ka potencial të jashtëzakonshëm dhe një të ardhme të ndritur.

Përkushtimi i tij ndaj sportit dhe ndaj të rinjve është një garanci për vazhdimësinë e suksesit dhe për ngritjen e karatesë në nivelin më të lartë të mundshëm./rajonipress/