Agjenci për shitblerje veshkash në Izrael

/ 2 minuta lexim
Eco Higjiena

Moshe Harel kishte hapur një agjenci për shitblerje veshkash në Tel-Aviv. Gjente klientë që shisnin veshka me çmim të lirë, e nevojtarë për to që paguanin mbi 100 mijë dollarë.

Agjentë të kompanisë së ashtuquajtur “Edgar”, pronar i së cilës, sipas dëshmitarëve, del se ishte Moshe Harel, gjenin njerëz kryesisht në Izrael në dializë, të cilëve u ofronin veshka në këmbim të parave. Falë saj dy burra nga Izraeli, të cilët kanë dëshmuar të hënën në Prishtinë nëpërmjet transmetimit me video nga një gjykatë në Tel-Aviv, nuk i nënshtrohen më procesit të pastrimit të gjakut nga tri herë në javë.

Ata kanë treguar se si kishin rënë në kontakt me agjentë të ndryshëm, të cilët pas një pagese të majme kishin arritur në Prishtinë në klinikën “Medicus”, prej së cilës kanë dalë pas më pak se një jave me një veshkë të shëndoshë në trup.

KKVITI

Këta dëshmitarë kanë treguar se Kosova dhe Izraeli kishin pasur lidhje të forta falë grupeve të ndryshme kriminale. Këtë e ka treguar edhe arrestimi i të paktën dhjetë izraelitëve muajin e kaluar si të dyshuar për lidhje me trafikimin e njerëzve për heqje veshkash në klinikën “Medicus” në Prishtinë, shkruan “Koha Ditore”.

Të dhjetit janë shtetas të Izraelit ,në mesin e të cilëve edhe njeriu që konsiderohet si bosi i trafikimit ndërkombëtar të qenieve njerëzore Moshe Harel.
Harel kërkohej nga Interpoli prej vitit 2008, kur ishte liruar me kusht nga paraburgimi në Kosovë për t’u mbrojtur në liri . /Telegrafi/