6802 gjoba për kundërvajtje të shqiptuara në trafik në Anamoravë

Gjilan – Gjatë kësaj periudhe janë shqiptuar gjashtë mijë e tetë qind e dy (6802) gjoba për kundërvajtje të ndryshme në trafik si: mos respektimi i shpejtësisë, tejkalim në vijë të plotë, drejtimi nën ndikimin e alkoolit, drejtimi i mjetit pa patentë shofer, mos mbajtja e distancës, gjendja jo e rregullt teknike e automjetit, skadimi i afatit të regjistrimit, përdorimi i telefonave mobil, mos përdorim i brezit të sigurisë etj.

Drejtoria Rajonale Gjilan, Njësia Rajonale e Komunikacionit Rrugor dhe Stacionet Policore të DRP Gjilan gjatë muajit Gusht 2022 në vazhdën e implementim i Planeve Operative “Sezoni Veror”, “Siguria në trafikun rrugor” dhe projektit “Patrullimi inteligjent” kanë realizuar aktivitete në zonën e përgjegjësisë që mbulon shtatë (7) komuna.

Gjatë kësaj periudhe janë shqiptuar gjashtë mijë e tetë qind e dy (6802) gjoba për kundërvajtje të ndryshme në trafik si: mos respektimi i shpejtësisë, tejkalim në vijë të plotë, drejtimi nën ndikimin e alkoolit, drejtimi i mjetit pa patentë shofer, mos mbajtja e distancës, gjendja jo e rregullt teknike e automjetit, skadimi i afatit të regjistrimit, përdorimi i telefonave mobil, mos përdorim i brezit të sigurisë etj.

Po ashtu në kuadër të këtyre planeve janë ndërmarr aktivitete edhe në:
• Hetim i njëqind e njëzet e nëntë (129) aksidenteve të komunikacionit me dëme materiale,
• Hetim i shtatëdhjetë e një (71) aksidente të komunikacionit me të lënduar,
• Konfiskuar i njëqind e dyzet e tre (143) patentë shofer,
• Shqiptim i pesëdhjetë e tetë (58) kundërvajtjeve për vozitës të motoçikletave,
• Konfiskim i shtatë (7) motoçikletave.

Njësia Rajonale e Komunikacionit Rrugor dhe Stacionet Policore të DRP Gjilan kanë mbajtur dhe vazhdojnë të mbajnë pika të shumta të kontrollit të automjeteve me qëllim të prezencës sa më të madhe në terren dhe parandalimit të aksidenteve të komunikacionit rrugor, me theks të veçantë të aksidenteve me fatalitet ka njoftuar policia e Kosovës./rajonipress/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS