5 produkte të dëmshme që rrënojnë shëndetin tuaj

Përkundër faktit se është menduar për përdorim të jashtëm, thuhet që këto mund të çojnë në pasoja të rrezikshme.

Çaji

Në vitin 2014, një 56 vjeçar u shtrua në spital me dështimin e veshkave të shkaktuar nga pirja e shumë çajit të ftohtë.

Siç doli, ai pinte rreth 16 gota në ditë që çoi në këto pasoja të tmerrshme.

Veshkat e tij u dëmtuan nga oksalata – një kimik që është i pranishëm në çajin e zi.

Për të shmangur këto pasoja, nuk duhet të pini më shumë se 6 gota çaj të zi në ditë.

Arrë myshku

Nëse hani pak një arrëmyshk , është krejtësisht i sigurt, por nëse hani më shumë se 4, mund të shkaktojë hallucinacione.

Pastë dhëmbësh

Nëse gëlltisni shumë pastë dhëmbësh që përmbajnë fluoride, mund të jetë shumë e rrezikshme, sidomos për trupin e një fëmije, sepse fluoridi është toksik dhe mund të shkaktojë marramendje, dhimbje stomaku dhe madje edhe vdekje.

Pijet e ëmbla dhe të gazuara

Pijet e ëmbla përmbajnë shumë sheqer. Dhe sheqeri është përbërësi më i keq. Sipas informacionit të fundit, dozat vdekjeprurëse të sheqerit janë 0.5 oz për 1 lb peshë trupore. Dhe po ashtu rrisin obezitetin.

Krem për muskujt

Ky lloj i vajit lehtëson dhimbjen e muskujve, por ju nuk duhet ta përdorni shumë shpesh.

Përkundër faktit se është menduar për përdorim të jashtëm, thuhet që këto mund të çojnë në pasoja të rrezikshme.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS