RCCOLA

2.5 vjet burg pse shkroi ne Facebook: Zoti nuk ekziston

/ 1 minutë lexim
Eco Higjiena

Një person nga Indonezia është dënuar me 2.5 vjet burg pse shkroi në faqen e tij në Facebook “Zoti nuk ekziston”.

Alexander Aan, 30 vjeç, u burgos të enjten pse kishte hapur një faqe ateistësh në Facebook, ku bënte karikatura ku tregohej profeti mysliman duke bërë seks me një ndihmësin e tij.

Ai po ashtu shkroi një artikull ku thuhej se profeti kishte tërheqje për gruan e djalit të tij.

UBT

Aan u rrah nga një turmë dhe u arrestua nga policia në qytetin e tij.

Akuzat ndaj tij janë blasfemi dhe përpjekje për të bindur të tjerët për të përqafuar ateizmin.

Prokuroria kishte kërkuar 3.5 vite burg.