Zhurma kafe, Tendenca e re që po i ndihmon njerëzit të bien në gjumë

Trendi i fundit në rrjetin social TikTok ka të bëjë me një nuancë zanore të quajtur “Zhurma kafe ku përdoruesit pretendojnë se dëgjimi i zhurmës kafe mund t’ju ndihmojë të bini në gjumë.

Përdorimi i ndihmës së zhurmës “Brown” mund të jetë një shpërqendrim nga ankthi ose shqetësimi i tepruar.

Hulumtimet kanë zbuluar se dëgjimi i muzikës mund t’ju ndihmojë të relaksoheni mendërisht. Kjo mund të jetë një arsye pse ju bini në gjumë më mirë kur dëgjoni zhurmë kafe.

Kondicionimi klasik Pavlovian

Nëse doni të mësoni një sjellje, kushtëzimi pavlovian mund t’ju ndihmojë të arrini atje. Kjo sigurisht mund të shpjegojë pse ne përfundimisht bie në gjumë në zhurmën kafe.

Nëse e gjejmë zhurmën kafe relaksuese, kombinimi i saj me gjumin mund të përmirësojë aftësinë e personit për të rënë dhe për të qëndruar në gjumë.

Kështu mund ta përdorni zhurmën kafe si një stimul të përforcuar për gjumë të mirë. Megjithatë, kjo mund të jetë një thikë me dy tehe.

Nëse zhurma është e bezdisshme dhe pengon gjumin, atëherë ky stimul përforcues do të ketë efekt krejt të kundërt.

Mrekullitë e maskimit të zërit

Truri ynë ende mund të përpunojë tingujt e jashtëm kur flemë. Kjo është arsyeja pse zhurma e madhe mund të na zgjojë. Por këtu hyjnë në lojë mrekullitë e maskimit të zërit. Duke luajtur zhurmë të vazhdueshme në sfond, në fakt mund të “mbytni” zhurmën e lartë të izoluar.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS