Zhbogar: Miratimi i MSA-së, hap i rëndësishëm

Shefi i Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë, Samuel Zhbogar, ka thënë se miratimi i Marrëveshjes për Stabilizim-Asociim me Kosovën nga ana e Komisionit Evropian “shënon një hap të rëndësishëm në marrëdhëniet ndërmjet Bashkimit Evropian dhe Kosovës”.

“Tani mbetet që Këshilli i BE-së dhe Parlamenti Evropian të pajtohen para se marrëveshja të mund të nënshkruhet dhe të hyjë në fuqi në fillimvitin 2016. Kur të hyjë në fuqi, MSA-ja do të jetë marrëdhënia e parë kontraktuale ndërmjet BE-së dhe Kosovës. Një marrëveshje e tillë e fuqishme do të forcojë pozicionin e Kosovës në rrjedhat e përgjithshme të politikës së BE-së për Ballkanin Perëndimor”, ka thënë Zhbogar, njëherësh përfaqësues special i BE-së në Kosovë./zeri/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS