RCCOLA

Zëri i Preshevës

/ 1 minutë lexim
Mobi Casa

Poezi nga Atdhe Geci

Jam bimë e Mollës së Kuqe
jo luginë po krahinë e gjanë
jam pjesë e dheut shqiptar
jam e pushtuar nga Serbia

Si të jetoj nën terr të serbit
nën duart e tij të përgjakura
a më sheh jam e poshtëruar
për çdo ditë jam e burgosur

Uji Dea

Në këtë atdhe me Preshevë
me Bujanoc dhe Medvegje
plotë tokën e kam me varre
plot tokën e kam me të rënë

Ore, ti që flet krejt ndryshe
Jam flakë e Mollës së Kuqe
Dardani kam emrin e dheut
Shqipëri jam deri tek Molla!…

Atdhe Geci – Dortmund, 2023