Fundamenti

Zanfina Ismaili e revoltuar: Vrasje vëllazërore, dhunë ndaj gruas e shtet i korruptuar – kiameti nuk është larg

/ 2 minuta lexim
Uji Dea

Këngëtarja e njohur shqiptare, Zanfina Ismaili, e cila ndër vite ka sjellë hite si “As i fundit, as i pari”, ka shprehur me forcë pakënaqësinë e saj ndaj realitetit që po jeton Kosova sot.

Me një postim të fortë në InstaStory, Zanfina ka vënë në shënjestër çështjet sociale që po e pllakosin vendin e saj.

Duke përdorur fjalë të rënda dhe një ton të mllefosur, këngëtarja ka përshkruar një skenë të trishtuar që, sipas saj, reflekton gjendjen e shqetësuar të shoqërisë kosovare. “Ne çfarë gjendje kemi arritur, ne kosovarët si ‘qenie’ njerëzore, janë krejt çka kemi përqeshur; popujt fqinjë po bëhemi si ata”, shkroi Ismaili, duke theksuar një rënie në vlerat dhe sjelljet qytetare në vendin e saj.

Fundamenti

Ajo portretizoi një vend ku dhuna ndaj grave është bërë një problem i dukshëm, ku tituj të tmerrshëm dominojnë faqet e portaleve të lajmeve – një realitet për të cilin ajo duket të jetë e zemëruar dhe e zhgënjyer. “Zhgënjimi çdo ditë bëhet më i madh se dje”, shtoi Zanfina, duke ndarë ndjenjën e përgjithshme të pasigurisë dhe kaosit që ka përpirë shtetin.

Deklarata e saj vijon me akuzën e fortë ndaj shtetit për korrupsion, ajo që duket të jetë një referim të raportit të fundit nga DASH (Departamenti i Shtetit i SHBA-së), i cili ka përshkruar Kosovën si një vend ku korrupsioni është problem i thellë dhe i përhapur. Ky shkrim i saj vjen si një alarm për gjendjen alarmante të vendit dhe si një paralajmërim i atyre që mund të vijnë.

Në përfundim të shkrimit të saj, Zanfina përdor një metaforë të fuqishme për të përshkruar pasojat e mundshme të kësaj situate të vështirë sociale: “Kiameti nuk është larg”. Këngëtarja, e njohur për hitet e saj ndër vite, tani po përdor platformën e saj për të ngritur zërin dhe për të ndikuar në ndryshimet që dëshiron të shohë në vendin e saj. /Telegrafi/