Yll i pa shuar

Poezi nga Ruzhdi Kqiku, kushtuar Luran Ahmetit

Edhe pse
ai yll që
ra nga
Gjithësia

Ndër
vite
e ndër
shekuj

Në zemrat
e shqiptarisë
do ngrohin
rrezet e tija

Shpirti i tij
i amshuar
nga majat
e larta zenit

Mbi trojet
arbërore
do rrezatojnë
veç dritë

Dëshirë
e zjarrtë
dhe ëndrra
e tij

Brezave
testament
një flamur
një shqipëri

Ruzhdi Kqiku

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS