Von Cramon tregon se si mund të votojnë shtetet mosnjohëse të Kosovës në Këshill të Evropës

Raportuesja e Parlamentit Evropian për Kosovën, Viola von Cramon, është deklaruar lidhur me mundësinë që shtetet mosnjohëse të Kosovës të votojnë për pranimin e saj në Këshillin e Evropës.

Zëvendësministri i Punëve të Jashtme i Kosovës, Kreshnik Ahmeti, ka thënë të martën se Kosova ka siguruar votat e mjaftueshme si dhe interpretimin ligjor që sqaron se nuk ka pengesa që Kosova të anëtarësohet në KiE.

Teksa e ka komentuar këtë deklaratë, politologu Jasmin Mujanoviq ka thënë se është interesante të shihet se si do të votojnë pesë shtetet e BE-së që nuk e njohin Kosovën, por edhe Ukraina dhe Bosnja.

“Zëvendësministri i Jashtëm i Kosovës, thotë se Qeveria ka siguruar mjaftueshëm vota që të pranohet në Këshillin e Evropës. Do të ishte arritje e madhe diplomatike për Prishtinën, nëse është e saktë”.

“Nëse ky zhvillim rezulton në votim formal në Këshill, atëherë do të ishte veçanërisht interesant për të parë si votojnë pesë shtetet e BE-së që nuk e njohin Kosovën, por edhe Ukraina e Bosnja”, ka shkruar Mujanoviq në Twitter.

E Von Cramon është përgjigjur për këtë mundësi.

“Shumica e tyre në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës, nuk do të marrin pjesë në votim apo në rastin më të keq do të votojnë kundër. Kjo është së paku ajo që kam dëgjuar”, ka shkruar Von Cramon në Twitter. /Telegrafi/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS