Vitia shembulli më i mirë në Kosovë për tolerancë ndër fetare

Viti – Gjendja e sigurisë nga EVSB, në Komunën e Vitisë, u vlerësua e çetë dhe stabile. Toleranca ndër fetare dhe ndër etnike në Komunën e Vitisë, nga të pranishmit u vlerësua e mirë, dhe u tha se është shembulli më i mirë në Kosovë.

Në këtë tryezë morën pjesë, përfaqësues nga institucionet Komunale në Viti, përfaqësues të bashkësive fetare, të OSBE-së, KFOR-i, Amerikan, EVSB, PK, DKA-ja, TV, lokale, etj.

Gjendja e sigurisë nga EVSB, në Komunën e Vitisë, u vlerësua e çetë dhe stabile. Toleranca ndër fetare dhe ndër etnike në Komunën e Vitisë, nga të pranishmit u vlerësua e mirë, dhe u tha se është shembulli më i mirë në Kosovë.

Të gjitha etnitë që janë në Komunën e Vitisë, janë të integruara dhe bashkëjetojnë në një mënyrë të mirë, në një harmoni të plot me njëri tjetrin.

Kosova, nuk ka pasur problem me mungesë tolerance, por Kosova po pëson për shkak të klasës politike, që po e ndalë avancimin e sajë në aspektin ekonomik.

Krerët e Bashkësive Fetare në Viti, vlerësuan se niveli i tolerancës ndërfetare në vend është i lartë, edhe pse në vend ka paragjykime dhe ka njerëz që mendojnë, se toleranca ndër fetare nuk është e mirë, por kjo është vetëm një propagandë pasi që në Kosovë ka bashkë jetesë të mirë ndërmjet njerëzve me fe të ndryshme.

Para faktorit politik në vend, shtrohet si detyrë imediate, që këto dukuri negative të imponuara e sponsorizuara nga jashtë, të luftohen ashpër dhe të ndalohen rreptësisht, sepse ato i shkojnë për shtati vetëm armikut të popullit shqiptarë dhe nuk kanë asgjë të përbashkët me vet qenien e jetës fetare dhe kulturore të besimit mysliman në Kosovë thuhet në njoftimin e koordinatorit të EVSB-së, për Komunën e Vitisë, Imri Emërllahu./rajonipress/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS