Fidanishtja

Vdes në moshën 78-vjeçare, Dick Marty

/ 1 minutë lexim

Ka vdekur në moshën 78-vjeçare ish-senatori zviceran dhe prokurori Dick Marty, kanë konfirmuar familjarët e tij të enjten.

Dick Marty ka qenë autor i raportit famëkeq të titulluar “Trajtimi çnjerëzor i njerëzve dhe trafikimi i paligjshëm i organeve në Kosovë”, ku pretendohet për krime lufte, që supozohet se janë kryer nga pjesëtarët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Mobi Casa

Ky raport të publikuar i vitin 2010, çoi në themelimin e Gjykatës Speciale, me seli ne Hagë.