KKVITI

Varhelyi: BE-ja përmes planit për Ballkanin synon zbatimin e ujdive Kosovë-Serbi

/ 1 minutë lexim
Mobi Casa

Komisioneri Evropian për Zgjerim, Oliver Varhelyi, tha se BE-ja përmes Planit të Rritjes për Ballkanin Perëndimor dëshiron që të promovojë zbatimin e të gjitha marrëveshjeve të arritura në kuadër të dialogut Kosovë-Serbi.

Gjatë forumit “BE-ja takohet me Ballkanin” në Sofje, ai tha se është në interes jetik të BE-së që zgjerimi i saj të ndodhë sa më shpejt dhe se takimi i ardhshëm i Komisionit Evropian duhet të mirëpresë anëtarët e rinj në fund të mandatit të saj.

KKVITI

Ai theksoi se Serbia ka bërë progres dhe se është e nevojshme që BE-ja të vazhdojë negociatat për anëtarësimin e saj në bllok, raporton Tanjug.

“Ne kemi një grup të gatshëm për t’u hapur për dy vjet. Serbia ka bërë përparim kur bëhet fjalë për bazat, veçanërisht në reformën e gjyqësorit dhe ligjet për median”, tha Varhelyi.