Valdete Daka: Shkurt, shqip dhe qartë, është ligji dhe Aktgjykimi që ua pamundëson kandidimin e jo unë

Kryetarja e KQZ’së, Valdete Daka në një konferencë për media ka thënë se Aktgjykimi i Gjykatës Kushtetuese ua pamundëson kandidimin atyre që kanë problem me ligjin dhe jo ajo, raporton Gazeta Express.

“Shkurt shqip dhe qartë është ligji dhe Aktgjykimi që ua pamundëson kandidimin unë nuk e kam shkruar e as nuk e kam votuar . Unë nuk e kam shkruar as Aktgjykimin e Gjykatës Kushtetuese, çdo person mund të ankohet në PZAP dhe Gjykatën Supreme. Si gjyqtare dhe Kryetare e KQZ’së i garantoj qytetarët se do t’i respektoj ligjet dhe Kushtetutën e Kosovës”, ka thënë Daka.

Daka ka thënë se deklaratat politike janë ndërhyrje në punën e KQZ’së.

“Deklaratat politike janë ndërhyrje në punën e KQZ’së. Dua t’i siguroj qytetarët që KQZ është duke punuar maksimalisht që t’I kryejë detyrat e veta kushtetuese dhe ligjore, angazhimi im në fushën e zgjedhjeve dhe rezultatet e arritura”, ka thënë ajo./GazetaExpress/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS