Vali Ranch

Ushtarit trim

/ 1 minutë lexim

Poezi nga Ruzhdi Kqiku

Dit për dit
për çdo agim
më parafytyrohet
ushtari trim

Më parafytyrohet
me armë në dorë
në roje nderi të
dheut arbëror

Më parafytyrohet
me ballin e ndritur
nëpër istikame
rrufe duke pritur

Herë si shqiponje
herë sikur rrufeja
nëpër tym e flakë
ndër shumë beteja

Më parafytyrohet
sikur në legjenda
nëpër zjarret prush
e përmbi bedena

Më parafytyrohet
ushtari i tri
luftërave heroike

Mobi Casa

Në çdo cep
gjithandej
anë e kënd
trojeve etnike

Më parafytyrohet
si meteor
duke shndritë
mbi trollin arbëror

Më përfytyrohet
sikur vigan
ballë për ballë
me armiq lubi

Duke i mundë e plandosur
që kurrë ma për mos
të shkelur mbi
tokën shqiptari

Mbi këtë tokë me bazament
eshtra heronjësh
që do ta mbrojnë
ndër vite e shekuj

Pra lavdi ushtarit trim
dhe gjithë heronjëve promete
se gjaku i tyre i shenjt
mehlem për atdhe.

Kushtuar Sevdail Idrizit
luftëtar i tri luftërave UÇK, UÇPMB, UÇK.
Ruzhdi Kqiku.