UBT

Ushqimi i yndyrshëm nuk na vret, por ushqimet e grimcuara

/ 1 minutë lexim

Këshilla për njerëzit që ta praktikojnë ushqimin me pak yndyrë, në mënyrë që ta ulin kolesterolin ka “pasoja katastrofave për shëndetin”, thonë ekspertët britanikë.

Ky raport i bërë akuzon institucionet shëndetësore të shteteve të fuqishme se në bashkëpunim me industritë ushqimore japin këshilla të gabuara atyre që kanë probleme me mbipeshën dhe kolesetrolin.

Mobi Casa

Studimi i publikuar thekson se yndyrat e ngopura nuk shkaktojnë sëmundjet e zemrës, ndërsa që qumështi me yndyrë, përfshirë jogurtin dhe djathin, në fakt e mbrojnë zemrën.

Studimi paralajmëron se prodhimet me shenjën dalluese “pa yndyrë”, “light” ose që e “ulin kolesterolin”, duhet shmangur. Ata theksojnë se pikërisht ushqimet e grimcuara midis shujtave i trashin njerëzit.