Fidanishtja

Ushqimet për ta mundur diabetin

/ 2 minuta lexim

Konsumimi i më shumë pemëve dhe perimeve dhe heqja e sheqerit nga menyja, janë mënyrat më të thjeshta për ta shmangur sëmundjen.

Një raport i ri zbulon se 12 milionë njerëz në Britani janë të rrezikuar nga diabeti dhe këshillon dietë me pemë të freskëta, ushqime nga kokrrat e plota dhe sa më pak konsumim të sheqerit për ta mundur sëmundjen.

Uji Dea

Raporti nga komiteti këshillues shkencor për gjëra ushqimore tërheq vërejtjen se rreziku tani është aq serioz sa që njerëzit duhet që në mënyrë drastike ta reduktojnë sasinë e sheqerit në dietën e tyre dhe të konsumojnë pemë të freskëta.

Profesori Simon Capewell, nga Fakulteti për shëndetësi publike ka thënë se njerëzit janë duke u fundosur në një det të kalorive dhe se madje edhe tinejxherët janë duke u sëmurë nga diabeti, derisa shtetin e pret një epidemi. “Kjo nuk është shkencë e komplikuar. Fëmijëve nuk duhet t’u themi se ushqimet e ëmbla na bëjnë të lumtur. Duhet t’u themi atyre se ato na trashin dhe na bëjnë me diabet”, ka thënë.