Eko Higjiena

Uleni sasinë e kalorive në një vakt

/ 1 minutë lexim

Pesë këshilla të thjeshta që të ulni sasinë e kalorive në një vakt ushqimi:1) Mbushim gjysmën e pjatës me perimet e freskëta të stinës me larmishmëri e ngjyra.

2) Në çdo vakt por dhe mesvakte duhet të përmbajë proteina në vaktet kryesore zakonisht këshillohet 1/4 e pjatës (në varësi të moshës, gjendjes shëndetësore mund të këshillohet edhe më tepër por edhe më pak) por proteina duhet të ketë përmbajtje të ulët në yndyrë.

3) Ju këshillojmë të përdorni racione të vogla.

Eco Higjiena

4) Konsumoni ushqimin tuaj ngadalë por dhe gjithmonë fillojeni nga sallata.

5) Mos e konsumoni ushqimin tuaj para televizorit, celularit etj, pasi shpesh herë nuk do të jeni të vetëdijshëm për sasinë që konsumoni.

Dhe më rëndësishmja, edukoni veten në zakone më të shëndetshme!