UBT shpall konkurs për pranimin e studentëve të rinj për vitin akademik 2020/21

UBT shpall konkursin e rregullt publik për pranimin dhe regjistrimin e studentëve të rinj, për vitin akademik 2020/21, në të gjitha programet e studimit, të akredituara nga Agjencia e Akreditimit e Kosovës dhe të licencuara nga MASHT.

Të drejtën e konkurrimit dhe të regjistrimit në studimet themelore (Bachelor) e kanë të gjithë kandidatët, të cilët e kanë përfunduar shkollimin e mesëm të lartë të nivelit 3, sipas ISCED, dhe të cilët e kanë përfunduar me sukses testin kombëtar të maturës.

Për regjistrimin në studimet Master, kërkohet që kandidati të ketë përfunduar studimet Bachelor.

Regjistrimi i studentëve realizohet në përputhje me afatet e përcaktuara nga ana e MASHT, ndërsa pranimi i aplikacioneve ka filluar.

Programet e studimit në UBT, në nivelin Bachelor:

Menaxhment, Biznes dhe Ekonomi
Specializimet:

– Financa, Banka dhe Sigurime;
-Kontabilitet, Auditim dhe Tatime;
– Marketing dhe Shitje;
– Menaxhment, Ndërmarrësi dhe Inovacion;
– Biznes Ndërkombëtar;
– Logjistikë dhe Menaxhim i Prokurimit.

Shkenca Kompjuterike dhe Inxhinieri
Specializimet:

– Inxhinieri e Sistemeve Softuerike;
– Baza e të Dhënave dhe Sistemet e Informacionit;
– Grafika Kompjuterike dhe Multimedia;
– Web Programim;
– Rrjete dhe Telekomunikacion;
– Robotikë dhe Sistemet Inteligjente;
– Informatikë Biomjekësore;
– Siguria dhe Sigurimi i Informacionit;
– Multimedia dhe Vizualizim;
– Inxhinieri e Komunikimit;
– Shkenca e të Dhënave Statistikore;
– Informatikë Mjekësore.

Menaxhim i Mekatronikës
Specializimet:

– Menaxhim i Mekatronikës;
– Automatizim Industrial dhe Kontroll i Procesit;
– Robotikë dhe Sisteme Inteligjente;
– Inxhinieri Biomjekësore;
– Inxhinieri e Telekomunikacionit;
– Inxhinieri Mekanike;
– Inxhinieri e Aeronautikës;
– Dizajn i Produkteve Industriale;
– Inxhinieri e Proceseve të Prodhimit.

Sistemet e Informacionit
Specializimet:

– Sistemet e Informacionit të Biznesit;
– Sistemet e Informacionit – GIS;
– (Geo Information Systems);
– Sistemet e Informacionit të Bibliotekave dhe të Arkivave;
– Statistika, Procesimi dhe Simulimi i të Dhënave;
– Siguria e Informacionit dhe Privatësia;
– Komerci Elektronik (E-Komerci).

Arkitekturë dhe Planifikim Hapësinor
Specializimet:

– Arkitekturë e Qëndrueshme;
– Menaxhim Urban;
– Restaurim Arkitekturor;
– Dizajn i Interierit.

Inxhinieri e Ndërtimit (Ndërtimtari) dhe Infrastrukturë
Specializimet:

– Inxhinieri Strukturore – Konstruktiv;
– Menaxhim i Ndërtimtarisë dhe Teknologjisë;
– Infrastrukturë Rrugore;
– Inxhinieri e Ujërave – Hidro;
– Inxhinieri e Gjeoteknikës;
– Inxhinieri e Materialeve.

Shkenca Politike
– Administrim publik;
– Marrëdhënie ndërkombëtare;
– Studime evropiane.

Media dhe Komunikim
Specializimet:

– Gazetari;
– Komunikim;
– Menaxhimi i Medias;
– Marrëdhëniet me Publikun;
– Regjia Televizive;
– Gazetaria On-Line;
– Kamera dhe Fotografia.

Juridik
Specializimet:

– Civile;
– Penale;
– Ndërkombëtare.

Inxhinieri e Energjisë
Specializimet:

– Burimet e Energjisë;
– Konservimi i Energjisë;
– Efiçienca e Energjisë;
– Menaxhimi i Energjisë;
– Energji Elektrike.

Dizajn i Integruar
Specializimet:

– Dizajn Grafik dhe i Komunikimit;
– Dizajn Mode dhe Tekstil;
– Dizajn i Produkteve;
– Dekorim i Ndërtesave dhe Mobilimi.

Shkenca të Ushqimit dhe Bioteknologji
Specializimet:

– Teknologji e ushqimit;
– Nutricion (të ushqyerit);
– Menaxhimi me cilësinë dhe sigurinë e ushqimit.

Muzika Moderne, Prodhimi Digjital dhe Menaxhimi
Specializimet:

– Kompozim / Këngshkrues;
– Performancë Vokale;
– Performancë në Instrument;
– Audio Produksion;
– Menaxhment Muzikor.

Agrikultura dhe Inxhinieria e Mjedisit
Specializimet:

– Prodhimtaria bimore;
– Hortikulturë;
– Menaxhimi i mjedisit në agrikulturë.

Tjera:
– Art dhe Media Digjitale
– Teknik i Anesteziologjisë
– Teknik i Radiologjisë
– Infermieri
– Farmaci
– Stomatologji

Programet e studimit në UBT, në nivelin Master:

Menaxhment, Biznes dhe Ekonomi
Specializimet:

– Financa dhe kontabilitet bankar;
– Marketing dhe shitje;
– Ndërmarrësi dhe inovacion;
– Logjistika dhe menaxhimi i prokurimit.

Shkenca Kompjuterike dhe Inxhinieri
Specializimet:

– Inxhinieri e Sistemeve Softuerike;
– Databazë dhe Sisteme Informative;
– Shkenca e të Dhënave;
– Inxhinieria e Komunikimit;
– Programimi i Ueb-it;
– Multimedia dhe Vizualizim;
– Informatika Shëndetësore.

Inxhinieri Ndërtimore (Ndërtimtari) dhe Infrastrukturë
Specializimet:

– Inxhinieri Strukturore – Konstruktiv;
– Menaxhimi i Ndërtimtarisë dhe Teknologji;
– Infrastrukturë Rrugore;
– Inxhinieri e Ujërave;
– Inxhinieri e Gjeoteknikës;
– Inxhinieri e Materialeve.

Menaxhim i Mekatronikës
Specializimet:

– Menaxhimi i mekatronikës;
– Dizajni i produkteve industriale;
– Inxhinieria dhe teknologjia e procesit të prodhimit.

Arkitekturë dhe Planifikim Hapësinor
Specializimet:

– Dizajni i qëndrueshëm;
– Menaxhim Urban;
– Mirëmbajtje dhe Restaurim në Arkitekturë;
– Dizajn Enterieri.

Politika Publike dhe Menaxhim,
Specializimet:

– Politika Publike;
– Menaxhim Publik.

Shkencat e Ushqimit dhe Teknologjisë
Specializimet:

– Nutricioni;
– Shkenca dhe Inxhinieria e Ushqimit;
– Menaxhimi me Cilësinë dhe Sigurinë e Ushqimit.

Energji Elektrike dhe Tregjet e Energjisë
Specializimet:

– Tregu i Energjisë Elektrike dhe Energjisë;
– Inxhinieria e Energjisë dhe Mjedisi.

Inxhinieri e Energjisë dhe Menaxhment
Specializimet:

– Konzervimi i Energjisë;
– Efiçienca e Energjisë;
– Menaxhimi i Energjisë;
– Inxhinieria Elektrike;
– Konzervimi i Energjise në Ndërtesa;
– Sistemet e Ngrohjes dhe Ftohjes.

Tjera:
– E Drejta Biznesore Ndërkombëtare dhe Evropiane
– E Drejta Civile dhe Pronës
– Juridik, Kriminologji Kompjuterike dhe Forenzikë
– Farmaci
– Stomatologji

UBT ofron zbritje për këto kategori:
– Studentët me sukses të shkëlqyeshëm;
– Të punësuarit në Doganat e Kosovës;
– Pjesëtarët e FSK-së dhe të Policisë së Kosovës;
– Të punësuarit në institucionet publike të Kosovës;
– Familjarët e dëshmorëve dhe veteranëve të luftës;
– Studentët që vijnë nga e njëjta familje dhe si grup;
– Studentët që paguajnë në fillim të vitit akademik;
– Studentët të cilët kanë arritur 100 % në testin kombëtar dhe kanë të gjitha 5 në shkollimin paraprak;
– Studentët e Luginës së Preshevës, Malit të Zi;
– Studentët që marrin pjesë në programin përgatitor të maturës.

Kampuset dhe qendrat e regjistrimit të UBT-së në Kosovë:
– Prishtinë;
– Lipjan;
– Prizren;
– Pejë;
– Ferizaj;
– Gjilan

Mobilitetet/bursat ndërkombëtare:
– Erasmus+,
– CEEPUS,
– PoSIG, etj.

Studimet e përbashkëta:
– Warsaw University, Poloni;
– Vienna University of Technology, Austri;
– Parthenope University of Naples, Itali;
– Danube University Krems, Austria;
– CIFE, Nice , Franc;
– Semmelweis University, Hungari;
– University of Salzburg, Austri;
– CEEPUS Program, Bulgari;
– City University London, Angli;
– Waterford Institute of Technology, Irlandë,

Gjuha e studimeve:
– Gjuhë shqipe,
– Gjuhë angleze, si dhe mundësia e studimit në gjuhë të tjera.

Mënyra e studimit:
UBT ofron ligjërata të rregullta, me korrespodencë dhe studim në distancë.

Për sukses të garantuar, UBT ofron për studentë:
– Orientim dhe praktika profesionale, kurse, vizita studimore dhe certifikime;
– Sistem online dhe qasje në kompjuterë;
– Licenca falas për softuerë;
– Internship në kompani vendore dhe ndërkombëtare;
– Librari me mbi 200 mijë tituj dhe qasje në libraritë elektronike botërore;
– Praktika dhe eksperimente në laboratorë bashkëkohorë;
– Trajnime: CISCO, Microsoft, AutoCad, ECDL, IPMA, etj.
– Certifikime për kontabilistë në bashkëpunim me SCAAK.

Dokumentet e nevojshme për regjistrim janë: diploma e shkollës së mesme, dëftesat e notave, certifikata e pikëve të maturës, ekstrakti i lindjes dhe një kopje e letërnjoftimit.

Për më shumë informacione mbi programet dhe mundësitë e studimit, klikoni në: https://www.ubt-uni.net.

Zgjedh më të mirin, që të bëhesh më i miri!

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS

Vërejtje!

RajoniPress.com nuk do të botojë shkrime që nuk i përmbushin kriteret dhe standardet profesionale të gazetarisë bashkëkohore. Nuk do të ketë për askënd mbyllje apo censurë, por jemi të fokusuar që në këtë agjenci, lajmi, shkrimi, raporti, intervista dhe opinioni të plotësojnë kriteret profesionale. Gjithashtu opinionet, analizat, komentet, nuk duhet të shkelin parimet etike (gjuhën e urrejtjes, fyerjet, diskriminimet e çfarëdoshme).