UBT shpall konkurs për pranimin e studentëve të rinj për vitin akademik 2019/20

UBT shpall konkursin e rregullt publik për pranimin dhe regjistrimin e studentëve të rinj, për vitin akademik 2019/20, në të gjitha programet e studimit, të akredituara nga Agjencia e Akreditimit e Kosovës dhe të licencuara nga MASHT.

Të drejtën e konkurrimit dhe të regjistrimit në studimet themelore (Baçelor) e kanë të gjithë kandidatët, të cilët e kanë përfunduar shkollimin e mesëm të lartë të nivelit 3, sipas ISCED, dhe të cilët e kanë përfunduar me sukses testin kombëtar të maturës.

Vetëm edhe 2 ditë! Shtresë dysheku me 50% zbritje
E SPONSORUAR
LEXO MË SHUMË
Për regjistrimin në studimet Master, kërkohet që kandidati të ketë përfunduar studimet Baçelor.

Regjistrimi i studentëve realizohet në përputhje me afatet e përcaktuara nga ana e MASHT, ndërsa pranimi i aplikacioneve ka filluar.

Programet e studimit në UBT, në të dy nivelet e studimit, janë:

Menaxhment, Biznes dhe Ekonomi

Specializimet:

• Financa, Banka dhe Sigurime;

• Kontabilitet, Auditim dhe Tatime;

• Marketing dhe Shitje;

• Menaxhment, Ndërmarrësi dhe Inovacion;

• Biznes Ndërkombëtar;

• Logjistikë dhe Menaxhim i Prokurimit.

Shkenca Kompjuterike dhe Inxhinieri

Specializimet:

• Inxhinieri e Sistemeve Softuerike;

• Baza e të Dhënave dhe Sistemet e Informacionit;

• Grafika Kompjuterike dhe Multimedia;

• Web Programim;

• Rrjete dhe Telekomunikacion;

• Robotikë dhe Sistemet Inteligjente;

• Informatikë Biomjekësore;

• Siguria dhe Sigurimi i Informacionit;

• Multimedia dhe Vizualizim;

• Inxhinieri e Komunikimit;

• Shkenca e të Dhënave Statistikore;

• Informatikë Mjekësore.

Menaxhim i Mekatronikës

Specializimet:

• Menaxhim i Mekatronikës;

• Automatizim Industrial dhe Kontroll i Procesit;

• Robotikë dhe Sisteme Inteligjente;

• Inxhinieri Biomjekësore;

• Inxhinieri e Telekomunikacionit;

• Inxhinieri Mekanike;

• Inxhinieri e Aeronautikës;

• Dizajn i Produkteve Industriale;

• Inxhinieri e Proceseve të Prodhimit.

Sistemet e Informacionit

Specializimet:

• Sistemet e Informacionit të Biznesit;

• Sistemet e Informacionit – GIS;

(Geo Information Systems);

• Sistemet e Informacionit të Bibliotekave dhe të Arkivave;

• Statistika, Procesimi dhe Simulimi i të Dhënave;

• Siguria e Informacionit dhe Privatësia;

• Komerci Elektronik (E-Komerci).

Arkitekturë dhe Planifikim Hapësinor

Specializimet:

• Arkitekturë e Qëndrueshme;

• Menaxhim Urban;

• Restaurim Arkitekturor;

• Dizajn i Interierit.

Inxhinieri e Ndërtimit (Ndërtimtari) dhe Infrastrukturë

Specializimet:

• Inxhinieri Strukturore – Konstruktiv;

• Menaxhim i Ndërtimtarisë dhe Teknologjisë;

• Infrastrukturë Rrugore;

• Inxhinieri e Ujërave – Hidro;

• Inxhinieri e Gjeoteknikës;

• Inxhinieri e Materialeve.

Shkenca Politike

Specializimet:

• Marrëdhënie Ndërkombëtare dhe Diplomaci;

• Integrime Evropiane;

• Administratë Publike;

• Integrimi dhe qeverisja.

Media dhe Komunikim

Specializimet:

• Gazetari;

• Komunikim;

• Menaxhimi i Medias;

• Marrëdhëniet me Publikun;

• Regjia Televizive;

• Gazetaria On-Line;

• Kamera dhe Fotografia.

Juridik

Specializimet:

• Civile;

• Penale;

• Ndërkombëtare.

E Drejta Biznesore Ndërkombëtare dhe Evropiane

Politika Publike dhe Menaxhim

Specializimet:

• Politika Publike;

• Menaxhimi Publik.

Inxhinieri e Energjisë

Specializimet:

• Burimet e Energjisë;

• Konservimi i Energjisë;

• Efiçienca e Energjisë;

• Menaxhimi i Energjisë;

• Energji Elektrike.

Dizajn i Integruar

Specializimet:

• Dizajn Grafik dhe i Komunikimit;

• Dizajn Mode dhe Tekstil;

• Dizajn i Produkteve;

• Dekorim i Ndërtesave dhe Mobilimi.

Shkenca të Ushqimit dhe Bioteknologji

Specializimet:

• Teknologji e ushqimit;

• Nutricion (të ushqyerit);

• Menaxhimi me cilësinë dhe sigurinë e ushqimit.

Infermieri

Farmaci

Stomatologji

Në proces të akreditimit janë edhe programet:

– Muzika Moderne, Prodhimi Digjital dhe Menaxhimi

– Laborant i Biokimisë Mjekësore

– Teknik i Anesteziologjisë

– Teknik i Radiologjisë

– Teknik Dentar

– Inxhinieria e Agrikulturës dhe Mjedisit

– Arti dhe Mediat Digjitale

– Juridik, Kriminologji kompjuterike dhe Forenzikë

– Mjekësi e përgjithshme

– Mami

– Fiziatri

– Psikologji

– Gjuhë angleze

Bursat:

UBT ofron zbritje deri në 50 % edhe për këto kategori:

• Studentët me sukses të shkëlqyeshëm;

• Të punësuarit në Doganat e Kosovës;

• Pjesëtarët e FSK-së dhe Policisë së Kosovës;

• Të punësuarit në institucionet publike të Kosovës;

• Familjarët e dëshmorëve dhe veteranëve të luftës;

• Studentët që vijnë nga e njëjta familje dhe si grup;

• Studentët që paguajnë në fillim të vitit akademik;

• Studentët e punësuar në Policinë e Kosovës;

• Studentët të cilët kanë arritur 100 % në testin kombëtar dhe kanë të gjitha 5 në shkollimin paraprak;

• Studentët e Luginës së Preshevës, Malit të Zi;

• Studentët që marrin pjesë në programin përgatitor të maturës.

Kampuset dhe qendrat e UBT-së në Kosovë:

· Prishtinë;

· Lipjan;

· Prizren;

· Pejë;

· Ferizaj;

· Gjilan.

Mobilitetet/bursat ndërkombëtare:

Erasmus+, CEEPUS, PoSIG, etj.

Studimet e përbashkëta:

Wiena University of Technology, Austri;

University of Warsaw, Poloni;

City University London, Angli;

HIG Gjovik University, Norvegji;

CIFE – Centre International de Formation Europ, Francë;

Danube University Krems, Austri;

Watford Institute Technology, Irlandë;

University degli Studi di Napoli Federico II, Itali.

Gjuha e studimeve:

Gjuhë shqipe, gjuhë angleze, si dhe mundësia e studimit në gjuhë të tjera.

Mënyra e studimit:

UBT ofron ligjërata të rregullta, me korrespodencë dhe studim në distancë.

Ofrohen ligjërata edhe pas orarit të punës dhe gjatë fundjavës.

Për sukses të garantuar, UBT ofron për studentë:

• Orientim dhe praktika profesionale, kurse, vizita studimore dhe certifikime;

• Sistem online dhe qasje në kompjuterë;

• Licenca falas për softuerë;

• Internship në kompani vendore dhe ndërkombëtare;

• Librari me mbi 200 mijë tituj dhe qasje në libraritë elektronike botërore;

• Praktika dhe eksperimente në laboratorë bashkëkohorë;

• Trajnime: CISCO, Microsoft, AutoCad, ECDL, IPMA, etj;

• Certifikime për kontabilistë në bashkëpunim me SCAAK.

Dokumentet e nevojshme për regjistrim janë: diploma e shkollës së mesme, dëftesat e notave, certifikata e pikëve të maturës, ekstrakti i lindjes dhe një kopje e letërnjoftimit.

Për më shumë informacione mbi programet dhe mundësitë e studimit, klikoni në: https://www.ubt-uni.net.

Zgjidh më të mirin, që të bëhesh më i miri!

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS

Vërejtje!

RajoniPress.com nuk do të botojë shkrime që nuk i përmbushin kriteret dhe standardet profesionale të gazetarisë bashkëkohore. Nuk do të ketë për askënd mbyllje apo censurë, por jemi të fokusuar që në këtë agjenci, lajmi, shkrimi, raporti, intervista dhe opinioni të plotësojnë kriteret profesionale. Gjithashtu opinionet, analizat, komentet, nuk duhet të shkelin parimet etike (gjuhën e urrejtjes, fyerjet, diskriminimet e çfarëdoshme).