Truri juaj mund të tkurret nga stresi, por ju e keni fuqinë ta ndaloni atë

“Çfarë nuk ju vret, ju bënë më të fortë”, fjali që është bërë për t’iu motivuar, por kur është fjala për ndikimet e stresit në trurin tuaj, kjo nuk është aspak e vërtet.

Shëndeti juaj është në rrezik nësë jeni gjatë gjithë kohës të stresuar. Por nuk humbni asgjë nëse ende mundeni të ndaloni stresin para se të merr kontroll në trupin tuaj.

Stresi është shokë por edhe armik

Stresi nuk është edhe i keq. Në fakt është i rëndësishëm për n, për shembull, kur kemi nevojë për atë fokusin ekstra dhe për energjinë për të na ndihmuar në ndonjë garë apo edhe kur kemi ndonjë prezantim.

Por, kur është i tepërt, si përshembull kur e mbi ngarkoni veten me punë dhe me gjëra të tjera, mund ta ndryshoj trurin tuaj në mënyrën më të tmerrshme të mundur.

Shumë stres ia bënë trurin më të vogël

Një studim i bërë në vitin 2018, ka treguar se ata persona me shenja të larta të stresit kanë treguar rezultate të këqija në teste të kujtesës dhe truri i tyre është bërë më i vogël në krahasim me ata të cilët kanë pasur stres normal.

Nëse e keni vërejtur vetën që jeni të mbi ngrakuar dhe keni shumë stres, si kokë dhembje, nuk ju hahet, shtypje të lartë të gjakut, nuk bëni gjumë të rehatshëm, atëherë është koha që të merrni hapa për këtë gjë.

Fillimisht, hiqni dorë nga punët e tepërta, filloni ushtrime apo edhe meditimin.

Keni kujdes se çfarë hani sepse ushqimet kanë shumë ndikim në disponimin tuaj. Mundoheni t’i zhdukni pijet me kafeinë.

Rrethoni vetëm me personat që i dashuroni, të keni mbështetjen e të dashurëve tuaj ndikon në zvogëlimin e stresit.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS