Eko Higjiena

Tri ushqimet që duhet t’i hamë çdo ditë, sipas mjekëve

/ 2 minuta lexim

Këto ushqime, përveç përfitimeve të rëndësishme që kanë për trupin tonë, nuk kërkojnë përgatitje të veçantë dhe mund t’i marrim ato kudo (nga zyra në shtëpinë e një miku).

Mollë:

Është një nga frutat më të dobishme për trupin tonë. Së pari, ato përmbajnë një sasi të madhe të vitaminës A dhe antioksidantë që parandalojnë lloje të caktuara të kancerit dhe sëmundjeve kardiovaskulare.

Gjithashtu, një numër studimesh shkencore tregojnë se mollët zvogëlojnë rrezikun e sulmit në zemër, diabetit, çmenduri dhe Alzheimer.

Karota:

Fidanishtja

Janë ndër perimet më të preferuara në botë. Karotat janë të pasura me vitaminë A dhe fibra dhe, për këtë arsye, na japin një vizion më të mirë, ndihmojnë tretjen dhe funksionin e zorrës së trashë dhe në të njëjtën kohë të zvogëlojë rrezikun e kancerit në mushkëri.

Për t’i mbajtur ato të freskëta, ne duhet t’i vendosim në një qese plastike dhe t’i vendosim në raft për perime. Gjithashtu, është e preferueshme të mos i vendosni ato pranë mollës sepse lëshon substanca që i japin shije të hidhur karotës.

Arra:

Arra ka nivele të larta të acideve yndyrore omega 3, të cilat shërbejnë si “mburojë” për zemrën (duke ulur nivelet e kolesterolit dhe presionin e kardiovaskular) dhe reduktuar rrezikun e infeksioneve në organizëm.

Ata gjithashtu zvogëlojnë rrezikun e diabetit duke rritur metabolizmin.Për t’i mbajtur ato të freskëta, ne duhet t’i vendosim në një vend të freskët dhe pa lagështirë.