Tri mënyra se si të shëroheni nga ftohja e vjeshtës

Ftohja e zakonshme është një telashe në stinën e vjeshtës dhe mund të ju hakmerret sidomos pas rasteve të vogla me infektime me Covid-19.

Të shërohesh shpejtë nga një ftohje është ideale, por ndoshta nuk është e lehtë që ta bëni këtë.

Kanë kaluar ditët – ndoshta – ku një ftohje nuk ishte e mjaftueshme që të na ndalonte ne për të shkuar në punë apo të bëjmë biznes. Vetëdija për pandeminë pas Covid-19 e hedh poshtë këtë ide. Askush nuk dëshiron të jetë bartës i lajmeve të këqija për një sëmundje, në asnjë kuptim të mirëfilltë të fjalës.

Ka pasur studime që shumë njerëz ditëve të sotme kanë ftohje më të mëdha që normalisht është normale për shkak të uljes se imunitetit të njeriut gjatë pandemisë, transmeton GazetaExpress.

Por, në përgjithësi, është një sëmundje që ua ndalon rrugën. Andaj, si mund ta largojmë atë dhe të jemi më shëndet përsëri.

Si të shpëtoj nga ftohja?

Fakti është se ka metoda të ndryshme me të cilat ju mund të shëroheni më shpejt nga të ftohtit.

Të gjitha metodat e listuara më poshtë janë të bazuara në këshilla mjekësore shkencore dhe jo të mjekësisë alternative.

Qëndroni të hidratuar

Ju duhet të qëndroni të hidratuar që trupi i juaj të funksionojë si duhet. Pini vazhdimisht Vitaminë C, që është idela, edhe pse kjo nuk ju garanton që simptomat e juaja të kalojnë shumë shpejt.

Pushoni

Ndryshimi e rutinës ditore nuk ndihmojnë, e as fitnesi. Trupi i juaj ka nevojë për kohë që të rikuperohet dhe ta luftojë infeksionin, kështu që jepjani atij këtë mundësi duke pushuar.

Qetësoni dhimbjet e fytit

Truku i ujit të kripur mund ta lehtësojë përkohësisht dhimbjen e fytit por ju mund të merrni ilaçe të përshkruara nga mjeku në farmaci por edhe në supermarkete. /GazetaExpress/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS