Trajtimi premtues që do të mund të shërojë alergjinë në kikirikë

Megjithëse nuk ekziston asnjë trajtim zyrtar, këshillat më të mira për njerëzit me alergji në kikirikë zakonisht janë që të shmangin rreptësisht këtë ushqim dhe të marrin medikamente (si një EpiPen).

Por një trajtim eksperimental – nëse miratohet – mund të bëhet ilaçi i parë për të parandaluar reagimet potencialisht vdekjeprurëse të alergjive në fëmijë, transmeton lajmi.net.

Në hulumtimin e ri të publikuar në Journal of Medicine të New England dhe të paraqitur në mbledhjen vjetore shkencore të Kolegjit Amerikan të Alergjisë, Astmës dhe Imunologjisë, trajtimi i quajtur AR101 dhe prodhuar nga Aimmune Therapeutics-u tregua të rriste sasinë e proteinës në një fëmijë. Kjo mund të ofrojë tolerancë para shfaqjes së simptomave alergjike.

Strategjia quhet imunoterapia me gojë, Purvi Parikh, MD, një alergjiste dhe imunologe në rrjetin e alergjisë dhe astmës, shpjegon për Health situatën.

“Duke futur doza të ulëta të rritjes së alergjenit,” thotë ajo, “sistemi imunitar [bëhet] më pak reagues ndaj një alergjie specifike”.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS