UBT

Trajtimi i gripit nënkupton lehtësimin e simptomave

/ 2 minuta lexim

Trajtimi i gripit kryesisht nënkupton lehtësimin e simptomave kryesore derisa trupi juaj ta pastrojë infeksionin.

Antibiotikët nuk janë efektivë kundër gripit sepse shkaktohet nga një virus, e jo nga bakteret. Por mjeku juaj mund të përshkruajë antibiotikë për të trajtuar çdo infeksion bakterial dytësor që mund të jetë i pranishëm. Ata ka të ngjarë të rekomandojnë një kombinim të vetëkujdesit dhe ilaçeve për të trajtuar simptomat tuaja, raporton Healthline

Trajtimet e vetëkujdesit për gripin

Njerëzit që janë në rrezik të lartë për komplikime të gripit duhet të kërkojnë kujdes të menjëhershëm mjekësor. Grupet me rrezik të lartë përfshijnë:

Uji Dea

Personat e moshës 65 vjeç e lart
Gratë shtatzëna ose deri në 2 javë pas lindjes
Njerëzit që kanë sistem imunitar të dobësuar
Megjithatë, në shumicën e rasteve, gripi duhet të kalojë rrjedhën e tij. Trajtimet më të mira për njerëzit me grip janë më shumë pushim dhe shumë lëngje.

Ju mund të mos keni shumë oreks, por është e rëndësishme të hani vakte të rregullta për të mbajtur forcën tuaj.

Nëse është e mundur, qëndroni në shtëpi nga puna ose shkolla. Mos u ktheni derisa simptomat tuaja të largohen.

Për të ulur temperaturën, vendosni një leckë të ftohtë dhe të lagur në ballë ose bëni një dush të freskët.