Eko Higjiena

Tinkturë kundër gripit dhe ftohjes

/ 1 minutë lexim

Është koha që të armatoseni kundër gripit dhe të gatshëm ta prisni sezonin e ftohtë. Mbushni dollapët me çaj, mjaltë, limon, por përfshini edhe këtë tinkturë.

Nga bimët ju nevojiten “ehinacea”, rrënjën e sherbelës dhe trumzës. Nga alkooli mund të shtoni vodkë apo rakinë vendore.

Shtypni bimët dhe i vendosni në gotë, hidhni dy lugë plot me përzierjen e bimëve dhe i përzieni.

Mbyllni gotën dhe e përzieni.

Mobi Casa

E lini në vend të errët dhe të ftohtë për 3 javë.

Pas tri javësh e kulloni. Mund të shtoni edhe pak mjaltë.

Merrni nga disa pika në ditë.