UBT

Të mirat shëndetësore që ofron lakra e kuqe

/ 1 minutë lexim
Uji Dea

Lakra e kuqe, sikur ajo e bardha ofron shumë të mira shëndetësore.

Ajo është e mbushur me antioksidant si dhe vlera të tjera ushqyese që ndihmojnë kundër dëmtimit të qelizave njerëzore, shkruan India.com

Kjo lakër ndihmon kundër inflamacioneve, të cilat janë shkaktare të shumë sëmundjeve.

Uji Dea

Lakra e kuqe ndihmon shëndetin e mirë të zemrës, pasi që është e mirë kundër tensionit të lartë të gjakut.

Kjo perime përmban kalcium, mangan e zink, të cilat ndihmojnë fortësinë e eshtrave.

Lakra e kuqe përmban shumë fibra, të cilat ndihmojnë gjithashtu tretjen e ushqimit. Për shkak që përmban pak kalori, kjo lakër është e mirë të konsumohet kur dikush dëshiron të humbë peshë.