UBT

Të mirat e konsumimit të misrave

/ 1 minutë lexim
Eco Higjiena

Dietologët rekomandohet konsumimi i misrave të zier, në sallata ose në supë të ndryshme.

Konsumimi i misrave është i dobishëm për një sërë aspektesh të shëndetit, si për diabetin, pasi përmban karbohidrate tepër rezistente, të cilët ndikojnë në funksionin e insulinës, për trurin në sajë të vitaminës B që përmban me shumicë, misrat mbrojnë zorrën e trashë nga kanceri, po ashtu mbron dhe shikimin, pasi është i pasur me luteinë dhe beta-karroten.

Fundamenti

Por duhet të tregojmë kujdes për misrat e pjekur sidomos nga ato në rrugë, sepse ato shpesh digjen duke përmbajnë substanca të transformuara, që janë të dëmshme për stomakun.

Prandaj edhe nga dietologët rekomandohet konsumimi i misrave të zier, në sallata ose në supë.Dhe kombinimi ideal i misrit do ishte më avokadon.