Të hiqet kuota për studentët e Luginës në Universitetin e Gjilanit

Gjilan – Në një takim të përbashkët në mes të Arben Dërmakut kryetar i Këshillit për themelimin e Universitetit të Gjilanit me liderët e Luginës Nagip Arifi e Ragmi Mustafa është kërkuar heqja e kuotës për studentët e Luginës që dëshirojnë të studiojnë në Universitetin e Gjilanit. Arben Dërmaku tha se Universiteti i Gjilanit do të jetë i hapur për studentët nga Lugina. Ne ende nuk e dimë numrin e saktë sa do të pranohen, por sigurisht për këtë do të vendos Bordi i Universitetit tha ai.

“Studentët e Luginës do t`i kenë dyert e hapura dhe do të jenë të mirëseardhur në Universitetin e Gjilanit për të studiuar”. Kështu u shpreh Arben Dërmaku kryetar i Këshillit për themelimin e Universitetit të Gjilanit gjatë një bashkëbisedimi që ka pasur të mërkurën me liderët e Luginës, Nagip Arifin dhe Ragmi Mustafa raporton rajonipress.

Arben Dërmaku tha se i ka njoftuar liderët e Luginës me kushtet që aktualisht i disponon Universiteti i Gjilanit dhe me mundësin e rritjes së numrit të studentëve të Luginës që dëshirojnë të studiojnë në Gjilan.”Ne jemi të hapur për studentët e Luginës, por edhe për kuadrin e atjeshëm sepse ne si Universitet i ri do të kemi nevojë edhe për profesor e mësimdhënës nga ai rajon. Nuk e dimë numrin e saktë të studentëve që do të marrim, por sigurisht që ai do të jetë i mjaftueshëm dhe në harmoni me kriteret e Universitetit të Gjilanit” tha Dërmaku.

Dërmaku tha se Universiteti i Gjilanit ka edhe potencial kadrovik edhe infrastrukturë për të pritur numrin e studëntëve nga Lugina.

Kurse Nagip Arifi tha se Lugina e Preshevës e ka pritur me entuziazëm hapjen e Universitetit të Gjilanit sepse kështu na është hapur një dritare më afër. Arifi tha se shumë shpejt ky Universitet edhe mund të hap degët e veta edhe në Bujanoc e Preshevë dhe ne sot i kemi ofruar numrin e maturantëve të Luginës tha ai.

Ndërkaq Ragmi Mustafa ka qenë më i prerë rreth kërkesës së studentëve të Luginës që dëshirojnë të studiojnë në Gjilan. “Nuk mund t ketë kuotë për studentët e Luginës” tha Mustafa.

Mustafa tha se edhe studentët e Preshevës kanë shprehur interesim për të studiuar në Gjilan dhe ne jemi shumë të interesuar që pas tri vitesh të hapen degët e këtij universiteti edhe në Preshevë.

Mustafa tha se Universiteti i Gjilanit është një dritare e mirë dhe tani studentët e Luginës nuk kanë nevojë të studiojnë në Novi sad apo Beograd dhe të maltretohen nëpër universitet private e politike.

Ndryshe Arben Dërmaku tha se takime të tilla do të ketë edhe në ardhmen me të gjithë të interesuarit e Luginës./rajonipress/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS