Talentja e madhe Luna Kastrati ardhmëri e baletit të Kosovës

Njëra ndër talentet që po i vjen shtetit të Kosovës është Luna Kastrati, e cila edhe pak muaj mbush pesë vjeç. Luna një vajzë shumë inteligjente që nga mosha tri vjeçare ishte dashuruar në trupën e baletit, ndërsa si inspirim kishte tezen e saj Blerta Halimi e cila është një violiniste profesionale.

Baleti në Kosovë ishte formuar në vitin 1972 në Prishtinë në Teatrin Kombëtarë të Kosovës e cila veproi gjerë në vitin 1990. Për dhjetë vite ky trup nuk funksionoi, ndërsa u riaktivizua në vitin 2000, gjatë kësaj periudhe shumë talent të trupës së baletit u shuan për shkak dhunës represive të shtetit Serb ndaj qytetarëve të Kosovës.

Njëra ndër talentet që po i vjen shtetit të Kosovës është Luna Kastrati, e cila edhe pak muaj mbush pesë vjeç. Luna një vajzë shumë inteligjente që nga mosha tri vjeçare ishte dashuruar në trupën e baletit, ndërsa si inspirim kishte tezen e saj Blerta Halimi e cila është një violiniste profesionale.

“E dua baletin që nga mosha tre vjeçare, kam pasur gjithmonë dëshirë të vallëzojë e dua edhe muzikën klasike e cila për mua është një inspirim dhe ndjej kënaqësi të veçantë, idolle e kam tezen time violinisten Blerta Halimin e cila është anëtare e Filharmonis së Kosovës dhe njiherit mësimdhënëse në Shkollën e Muzikës në Gjilan”, thekson talentja e baletit, Luna Kastrati.

Duke parë një talent të jashtëzakonshëm Luna regjistrohet tek profesoresha e mirënjohur e baletit Behije Murtezi.
“E dua pamasë mësuesen time Behije Murtezi e cila çdo fshehtësi të baletit e ushtron me mua, dua të bëhem balerinë profesioniste ta prezantoj shtetin tim në festivalet më të mëdha të trupave të baletit dhe jam e bindur se do të arrijë këtë pasi kam një mësuese të dashur dhe shumë profesioniste”, bën të ditur balerina, Luna Kastrati.

Luna në paraqitjen e parë në trupën e baletit e cila është dhënë në Teatrin Kombëtar në Prishtinë këto ditë ka fasionuar me paraqitjen e saj. Luna njiherit kishte rolin kryesor në këtë trup duke dëshmuar se baletit të Kosovës po i vjen një balerinë me përmasa të mëdha.

Urojmë që kjo talente e balerinës të arrijë në sallat më të mëdha botërore me performancat e saja, ndërsa shteti i Kosovës këto talente duhet ruajtur dhe stimuluar që nesër shtetin e Kosovës ta prezantojnë në mënyrë të dinjitetshme./rajonipress/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS