UBT

Szunyog: BE-ja pret që Kosova e Serbia të zbatojnë marrëveshjen për normalizimAKTUALE

/ 1 minutë lexim

Shefi i Zyrës së BE-së në Kosovë, Tomas Szunyog, ka folur për rrugën e Kosovës drejt BE-së në “Forumin për Siguri” të mbajtur në Budapest të Hungarisë.

Ai tha se rruga evropiane e Kosovës dhe Serbisë kalon përmes Dialogut të lehtësuar nga BE dhe normalizimit të marrëdhënieve.

“E ritheksova se e ardhmja e Kosovës është padyshim në Bashkimin tonë dhe shtova se ne jemi të gatshëm të vazhdojmë ta ndihmojmë Kosovën të afrohet me BE-në dhe të shfrytëzojë mundësitë që ofron procesi i zgjerimit të BE-së”, ka shkruar ai në platformën ‘X’.

Mobi Casa

Sipas tij, duke qenë se zgjerimi është i bazuar në merita, tha se ritmi i reformave duhet të përshpejtohet.

“Kosova duhet të bëjë progres të prekshëm dhe të pakthyeshëm, duke filluar nga bazat, përkatësisht sundimi i ligjit, të drejtat e njeriut, ekonomia dhe funksionimi i institucioneve demokratike. BE pret që Kosova dhe Serbia të zbatojnë Marrëveshjen për Rrugën e Normalizimit dhe Aneksin e Zbatimit të saj pa asnjë vonesë apo parakusht”, shefi i Zyrës së BE-së në Kosovë, Tomas Szunyog.