Fidanishtja

Sveçla: Nuk kam informata që Mali i Zi ka të njëjtën qasje kriminale siç ka Serbia ndaj Kosovës

/ 2 minuta lexim

Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla ka folur për situatën e sigurisë në vend. Ai ka thënë se si institucione e kanë përgjegjësi që Republikën e Kosovës ta mbrojnë nga të gjitha rreziqet çfarëdo natyre të jenë ato.

“Jam i bindur që institucionet e sigurisë janë mjaftueshëm të pjekura dhe profesionale që të përballen me të gjitha sfidat të cilat mund t’i kemi përpara. Ne po flas për të gjitha institucionet e sigurisë jemi duke bërë vazhdimisht vlerësime të situatave dhe skenarëve të ndryshëm dhe po ashtu edhe përgatitjeve të çfarëdo lloj skenari që dëmton integritetin apo sovranitetin e Kosovës”, tha Sveçla.

I pyetur se a kanë sinjale që Mali i Zi mund të jetë i përfshirë në ndonjë skenar të mundshëm, Sveçla tha se nuk ka informata të tilla.

Eco Higjiena

“Nuk kam informatë që Mali i Zi ka të njëjtën qasje kriminale apo të njëjtat aspirata pushtuese siç ka Serbia. Mund të ketë elemente ose ekstremistë që vijnë nga një vend apo tjetër, por sa i takon politikës shtetërore ne nuk i kemi informata të tilla”, tha Sveçla.

Ministri shtoi se janë dëshmitar që grupet e ndryshme ekstremiste qoftë nga Serbia, ‘Republika Srpska’, Mali i Zi e Rusia kohë pas kohe kanë pasur ekskursione në Kosovë në të kaluarën.

“Ne suksesshëm i kemi menaxhuar dhe neutralizuar ata të cilët kanë qenë rrezik për Kosovën”, tha ai. /Telegrafi/