KKGjilan

Surroi: Negociatat ndërmjet Kosovës dhe Serbisë në Ohër kanë të bëjnë me gjetjen e një rruge për t’i dhënë fund konfliktit

/ 1 minutë lexim

Publicisti Veton Surroi ka komentuar takimin e sotëm në Ohër. Sipas tij, negociatat ndërmjet Kosovës dhe Serbisë kanë të bëjnë me gjetjen e një rruge për t’i dhënë fund konfliktit.

“Një informacion kontekstual mbi luftën/negociatat: më shumë civilë (10.000 prej të cilëve 1.000 fëmijë) u vranë në Kosovë sesa në Ukrainë për 1 vit luftë. Negociatat e Kosovës dhe Serbisë në Ohër kanë të bëjnë me gjetjen e një rruge për t’i dhënë fund konfliktit, 24 vjet më pas. Vështirë!”, ka shkruar Surroi në Twitter.

A contextual info on war/negotiations: more civilians (10.000 of which 1.000 were children) were killed in Kosovo than in Ukraine in 1 year of war. The 🇽🇰🇷🇸 negotiations in Ohrid tomorrow are about finding a path to end the conflict, 24 yrs after. Difficult

KKGjilan

Ndryshe, sot po mbahet raundi i ri i negociatave ndërmjet kryeministrit të Kosovës Albin Kurti dhe presidentit të Serbisë Alekdandar Vuçiq nën ndërmjetësimin e Bashkimit Evropian.

Palët janë pajtuar në parim për propozimin e BE-së ndërsa sot pritet dakordimi edhe për zbatimin e saj. /Telegrafi/