Sulmet në zemër dhe tru, të zakonshme në 06:30

Sipas një studimi të kryer është gjetur se koha më e zakonshme që njerëzit të pësojnë një sulme zemre ose truri shtë 06:30 i mëngjesit.

Hulumtuesit kanë zbuluar se nivelet e proteinave në gjakun e njeriut të cilat ngadalësojnë shpërbërjen e droçkave arrijnë kulmin në orën 06:30.

Ata kanë arritur të studiojnë ndryshimet në nivelin e proteinës me emrin plasminogen.

Sipas tyre kjo proteinëbllokon shpërbërjen e droçkave në gjak, duke bërë që këto proteina të kontribojnë në sulmet në zemër dhe në disa lloje të sulmeve në tru, dhe duke shkaktuar në këtë mënyrë një rritje në nivel të kësaj proteine, pikërisht rreth orës 06:30.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS