KKGJILAN

Stano: Lajcak vazhdon të mbetet emisar me angazhim të plotë, urgjente të zbatohet Marrëveshja e Ohrit

/ 1 minutë lexim
Uji Dea

Zëdhënësi i BE-së, Peter Stano, në një konferencë për media ka thënë se s’ka asgjë të rëndësishme për të theksuar sa i përket pozitës së Përfaqësuesit Special të BE-së për dialogun Kosovë-Serbi, shkruan Express.

Stano ka thënë se tranizicioni në BE nuk e prek pozitën e Përfaqësuesit Special dhe se Miroslav Lajcak do të vazhdojë punën e tij edhe në muajt në vazhdim me angazhim të plotë.

KKGJILAN

Stano ka thënë se Lajcak është i angazhuar plotësisht në kontakte me partnerët me synim për të lëvizur gjërat përpara, e që prioritet thotë se është zbatimi urgjent i Marrëveshjes së Ohrit.

“Tranzicioni nuk e prek pozitën e ESUR. Mandati I Lajcak vazhdon dhe do të vazhdojë edhe në muajt në vazhdim. Ai vazhdon të jetë plotësisht i angazhuar në shkëmbime me një numër partnerësh në BE dhe në skenën ndërkombëtare, për të provuar lëvizjen e gjerave përpara, me prioritet sigurisht, imnplementimin urgjent të Ohrit”, ka thënë Stano./Express/