KKGjilan

Solana: Popullin e Kosovës e mbajë në zemër

/ 1 minutë lexim

Ish-sekretari i përgjithshëm i NATO-s, Havier Solana, me rastin e 25 vjetorit të çlirimit i është drejtuar popullit të Kosovës.

Në mesazhin e tij, Solana thotë “se e mban në zemër popullin e Kosovës”.

Ai tha se Kosova duhet të shndërrohet në një shtet të fortë.

Fundamenti

“Duhet të jeni të aftë për të ruajtur demokracinë, të aftë ta ruani lirinë dhe të gatshëm të përgatiteni për ndryshimin e madh, që do të jetë integrimi evropian”, tha ai në mesazhin e tij për popullin e Kosovës.

Më 12 qershor 1999-të, trupat e NATO-s hyjnë në Kosovë duke çliruar përfundimisht vendin nga okupatori serb.

Në këtë ditë u përmbush ëndrra shekullore e popullit të Kosovës për liri.