S’më lan të të prek

Poezi nga Avdush Canaj

Sime bijë, Kaltërinës

S`më lan të të prek
Atë dorë të vogël
Si të hënëzës,
S`më lan, çupëlinë

Nga shupëlakëza yte
Me rreze
Ma fale përqafimin
Plot mallëngjim
Dhe çuçurite atë ditë
Si pëllumbi i paqës, pa frikë

Jam mësuar të shkruaj, baba
Fjalët më të bukura
LIRI dhe REPEBLIKË
LIRI dhe REPUBLIKË

Nga larg t`i putha sytë
Me atë këmishë të rrushit
Trimëresha vogëlake e babushit

Polici me armë u nxi
Foli si ujqëria n`parlament
Çudi! Edhe fëmija irrident

Burgu i Foçës, 1985

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS