Simptomat e problemeve të veshkave

Patologjitë e veshkave mund të shkaktojnë një sërë simptomash.

Më të zakonshmet përfshijnë:• probleme me gjumin
• lodhje
• pamundësi për t’u përqendruar
• lëkurë të thatë dhe kruarje
• shtim ose pakësim të urinimit
• gjak në urinë
• urinë me shkumë
• rrathë rreth syve
• ënjtje të këmbëve ose kyçeve
• ulje të oreksit
• dhembje muskuloreNëse keni ndonjë nga këto simptoma, kontaktoni menjëherë mjekun. Në varësi të tyre, mjeku do të kërkojë kryerjen e disa ekzaminimeve të domosdoshme për të përcaktuar diagnozën.Këshilla për veshka të shëndetshme:Shmangni përdorimin e tepruar të kripësShmangni ushqimet e përpunuaraKonsumoni fruta dhe perime të freskëtaKryeni aktivitet fizik të rregulltPini sa më shumë ujëNjihuni me faktorët e rrezikutKryeni rregullisht kontrolle të veshkave nëse:Jeni me diabetJeni obezKeni probleme me hipertensioninKeni histori familjare të problemeve me veshkat.

(spitaliamerikan.com)

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS