Eko Higjiena

Si t’i rezistoni dëshirës për ëmbëlsira

/ 1 minutë lexim

Të jesh rezistent ndaj ëmbëlsirave nuk është vetëm çështje vullneti, por edhe se çfarë zgjedhim ne të vendosim në tryezë.

Ëmbëlsirat, biskotat, çokollatat dhe akulloret gjithmonë kanë tendencën që të na “bëjnë për vete”.

Por disa studime tregojnë se një tejkalim i masës së këtyre produkteve nuk është i mirë për shëndetin dhe fillojnë probleme me obezitetin dhe diabetin.

Me pak fjalë sa më shumë ti konsumoni aq më shumë ju rritet dëshira për t`i ngrënë duke shkaktuar një mekanizëm të dëmshëm për shëndetin.

Uji Dea

Por si mund ti rezistoni?

Shmangni fruta të pjekura

Përdorni erëza

Konsumoni më shumë perime