Shqiptarët e Luginës më të diskriminuarit në Evropë

Shqiptarët në Preshevë, Bujanoc e aq më shumë në Medvegjë, për sa i përket realizimit të objektivave të tyre dhe nivelit të të drejtave të njeriut, vazhdojnë të mbetën në pozitën më të palakmueshme.

Aparati shtetëror serb po ua mohon shqiptarëve të drejtat më elementare, e të cilat janë të garantuara nga konventa të shumta për të drejtat e njeriut e që edhe Serbia është nënshkruese e tyre.

Deputeti shqiptar në Kuvendin e Serbisë, Riza Halimi, mendon se shqiptarët e Luginës janë shumë larg realizimit të të drejtave të tyre.

Enkel Rexhepi, përfaqësues i Këshillit për të Drejtat e Njeriut të Luginës, vlerëson se në një ose mënyrën tjetër sipas tij, diskriminimin po e ndihmojnë edhe politikanët shqiptarë të Luginës, transmeton RTK.

Ndërkaq, deklaratat e kryeministrit Shqiptarë, Edi Rama, deputeti Halimi i sheh si shpresdhënëse, ndërkohë që ai mendon se spektri politik i këtushëm duhet të jetë shumë aktiv.

Shqiptarët në Serbisë përkundër pjesëmarrjes aktive në çdo nivel të institucioneve shtetërore, vazhdojnë të mbeten pakica më e diskriminuar në Ballkan e Evropë.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS