Uji Dea

Shqipëria përfaqësuesja e parë që kaloi në finale të Eurovisionit

/ 1 minutë lexim
Mobi Casa

Shqipëria arriti të hyjë në finale në natën e sotme të Eurovisionit dhe është përfaqësuesja e parë që kaloi finalen.

Në këtë edicion, Shqipëria po përfaqësohet nga Albina dhe familja Kelmendi.

Kënga e saj “Duje”, e cila u interpretua në gjuhën shqipe, në gjysmëfinale të këtij edicioni u mirëprit nga të pranishmit, duke e përcjellë vazhdimisht me ovacione në sallë ndërsa mban numrin 14 dhe të gjithë shqiptarët do të kenë mundësi të votojnë që tani në këtë LINK.

KKVITI

Finalja e madhe do të mbahet të shtunën, ndërsa finalistët e këtij edicioni janë Shqipëria, Qipro, Estonia, Belgjika, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia dhe Sllovenia.

Ndërsa, nga nata e parë, në finale shkuan Norvegjia, Serbia, Portugalia, Zvicra, Izraeli, Moldavia, Suedia, Çekia dhe Finlanda.