Shoqëria Civile ka mandat për unifikimin e subjekteve politike për ardhmërinë qytetare të Bujanocit

Koordinatori i Shoqërisë Civile Nexhmedin Sqipi, ka përsëritur qëndrimet rreth nismës për unifikimin e subjekteve politike shqiptare para dhe pas zgjedhjeve të 21 qershorit për ardhmërinë qytetare të Bujanocit.

Shoqëria Civile ka mandat për unifikimin e subjekteve, çdo përpjekje të subjekteve politike veç e veç për të marrë iniciativë të tillë, nuk do të reflektoj pozitivitet në unitet, të cilin ata nuk e kanë arritur qe 18 vjet. Mungesa e unifikimit të subjekteve politike deri tani ka prodhuar mospajtime, përçarje, ngërç politik dhe ndarje në pozitë dhe opozitë shqiptare.

”Shoqëria Civile” nuk garon për pushtet, kurse partitë politike e kanë me program luftën për pushtet, prandaj nisma e tyre nuk sjell rezultat se secila nga 5 listat zgjedhore kërkon të parin e komunës, prandaj edhe uniteti është i zorshëm dhe i sikletshëm, thekson Koordinatori Nexhmedin Saqipi.

Për dallim nga zgjedhjet e kaluara për pushtet lokal, këto të 21 qershorit do të jenë më të komplikuara për shkak pandemisë, pasivizimit të vendbanimeve shqiptare dhe parregullsive të regjistrave të regjistruesve, nuk është komoditeti i elektoratit shqiptarë të sigurojë 30 ulëse në parlamentin lokal si më parë, e aq më pak kur elektorati serb është pozicionuar në 2 lista të përbashkëta.

Si do që të jetë iniciativa e parë për unifikimin e subjekteve politike rrjedh nga Shoqëria Civile, të cilën e mbështesin dhe përkrahin disa subjekte e që pritet ta përkrahin edhe disa tjera, nga se është në interesin e tyre dhe të qytetarëve të cilat presin më shumë nga zgjedhjet e reja, njofton Jetapress.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS