Shkronjë Çamërie

Poezi nga Atdhe Geci

Greqinë unë sot e dua armik, se
nesër çdo gjë mund të bëhet vonë!
popullore çame

Jam shqiponja, shkronjë çamërie
kam prejardhje të pellazgo ilirisë
atdhe e kam tokën, qiellin e detin
jam simbol i fuqisë dhe hapësirës
Të gjithë shqiptarët mua më duan
në tëra trojet kah shtrihet Arbëria
shqiponja jam, vdekja e korbave
atdheun tuaj e kam gjak të zemrës.

Toka kudo e ka një dritë diellin
ipet s´ durojnë vuajtje e poshtërim
se kanë një krenari të papërkulur
si zë gjumi e as vdekja në shtrat
Çamëria vet kujdeset për betimet
stërgjyh Zeusi sytë i ka te shqipet

Ti, kam shkëlqimin tuaj në luftëra,
fluturimin e kam të shenjtë kudo
Në një vizitë qiejve të pakohshëm
pashë varfërinë e jetës gjithëandej
e pashë një botë me pak përjetësi
fluturimin tim quajeni të shenjtë
Shqipëria, kudo ka një dritë diellin.

Atdhe Geci – Dortmund, 2021

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS