Serbia me listë të gjyqtarëve që Kosova duhet t’i punësojë

Pala kosovare dhe ajo serbe në bisedimet për arritjen e marrëveshjes gjithëpërfshirëse për zbatimin e marrëveshjes do të nisin nga e hëna deri më 8 korrik një rreth të ri bisedimesh për të gjetur zgjidhje në temat e mbetura pezull deri tani.

Pika më interesante pritet të jetë ajo ku pala serbe do t’ia prezantojë palës kosovare dhe ndërmjetësve të Bashkimit Evropian listën e gjyqtarëve që deri tani e kanë luftuar shtetësinë e Kosovës, duke punuar në gjykatat paralele në veri, për t’i rekrutuar në kuadër të sistemit gjyqësor të Kosovës.

Zv/kryeministrja Edita Tahiri, e cila i udhëheqë ekipet e Kosovës në këtë proces dialogu, ka thënë të dielën për Tribunën se krahas kërkesës së serbëve për integrimin e gjyqtarëve dhe policëve, pala kosovare do t’i paraqesë kriteret dhe mundësitë që ka për të absorbuar staf të ri.(Tribuna)

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS