Eko Higjiena

Salihu: Pranimi i Propozimit evropian i garanton sovranitet Kosovës

/ 1 minutë lexim

Ismet Salihu, ish-drejtues i Institutit për Hulumtimin e Krimeve të Luftës, vlerëson se Propozimi Evropian është i dobishëm për Kosovën.

Sipas tij, me pranimin e këtij plani, Kosovës i garantohet sovraniteti dhe integriteti territorial.

“Në mesin e 11 neneve është se duhet të garantohet funksionimi i ligjit. Sovraniteti territorial ka qenë i garantuar, por jo sa duhet”, është shprehur Salihu në Klan Kosova.

Mobi Casa

Sipas tij, pas nënshkrimit të marrëveshjes, në pjesën veriore të vendit do të mbizotëronte rendi dhe ligji.

“Me implementimin e marrëveshjes, siç është përcaktuar në këto 11 nene, garantohet sovraniteti dhe funksionimi i ligjit në tërë territorin e Kosovës”, ka thënë Salihu.