Sa proteinë i nevojitet një personi?

Proteina është një pjesë e rëndësishme e çdo diete. Sasia e proteinave që i nevojitet një individi varet nga mosha dhe gjinia e tyre.

Proteina është pjesë e çdo qelize në trup. Ndihmon trupin të ndërtojë dhe riparojë qelizat dhe indet. Proteina është një përbërës kryesor i lëkurës, muskujve, kockave, organeve, flokëve dhe thonjve.

Sipas Administratës së Ushqimit dhe Barnave (FDA), shumica e njerëzve në Shtetet e Bashkuara marrin mjaftueshëm proteina nga dietat e tyre për të përmbushur nevojat e tyre.

Ky artikull shqyrton proteinat, funksionin e saj, burimet dhe sa proteina kanë nevojë për grupe të ndryshme njerëzish çdo ditë.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS