Uji Dea

Rukiqi: Dimri tjetër do të jetë edhe më i vështirë, Qeveria duhet të fusë para në qarkullim

/ 1 minutë lexim

“Dimri i ardhshëm do të jetë edhe më i vështirë”, ka deklaruar kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi.Në emisionin “Këndi i Debatit” në Tëvë1 është folur për rritjen e çmimeve në Kosovë.

Rukiqi tha se ky dimër veçse kaloi disi, por dimri i tjetër do të jetë edhe më i vështirë duke parë nivelin e çmimeve.“Ne disi e kaluam dimrin, por dimri tjetër do të jetë edhe më i vështirë. Nuk dua të përçoj pesimizëm por është projeksion që po shihet duke e parë këtë nivel të çmimeve dhe të energjisë elektrike”, tha ai.

Eco Higjiena

Ai thotë se nëse Qeveria nuk ka mundësi të lëviz me taksa atëherë sipas tij, ekzekutivi ka mundësi të lëshoj para në qarkullim.“Nëse ishim kthyer te masat e Qeverisë, nëse nuk ka mundësi me lëviz me taksa, Qeveria ka mundësi me lëshu para në qarkullim”, shtoi Rukiqi.

Sipas tij, nafta është e domosdoshme të blihet nga Qeveria.