Rektori Edmond Hajrizi qëndroi në Sofje të Bullgarisë

Rektori i UBT-së, Edmond Hajrizi qëndroi në Sofje të Bullgarisë, ku mori pjesë në një vizite studimore e ndërlidhur me punëtori dhe vizita ne Institucione ku u trajtua çështja e ndërlidhjes së institucioneve akademike me industrinë me fokus ne zhvillimin e qendrave të karrierës.

Në konferenca morën pjesë edhe përfaqësues të Ministrisë së Arsimit dhe të institucioneve të tjera nga Kosova.

Qendra e Karrierës e UBT-së, që shërben si urë lidhëse midis këtij institucioni dhe industrisë, doli si një model model i suksesshme në Kosovë dhe u bisedua që në bazë të saj të krijohet një model i qëndrueshëm edhe për institucione tjera.

Gjatë qëndrimit në Sofje, rektori Hajrizi zhvilloi një varg takimesh me interes.

Me Institutin për Teknologjinë e Informacionit dhe Komunikimit në kuadër të Akademisë së Shkencave të Bulgarisë, u nënshkrua marrëveshja katër vjeçare për udhëheqjen e përbashkët të Doktoraturave në kuadër të fushës se stumit: Modelimi, Sumilimi dhe CAD në Inxhineri dhe Management.

Ai gjithashtu takoi drejtues të shumtë të universiteteve, me të cilët u dakorduan për bashkëpunim në shumë fusha, përfshirë mobilitetin e stafit dhe të studentëve, programet e përbashkëta akademike, projektet e përbashkëta hulumtuese e shkencore e të tjera./rajonipress/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS