Fundamenti

Reduktimi i kripës, anët e mira për organizmin

/ 2 minuta lexim
Mobi Casa

Kripa është pjesë e pandashme e pothuajse të gjitha ushqimeve që konsumojmë.

Natriumi është një element i rëndësishëm që ndihmon në rregullimin e niveleve të lëngjeve në trup. Por reduktimi i kripës mund të përmirësojë shëndeti, po ka edhe disa efekte që nuk i keni ditur, transmeton Klan Kosova.

Këto janë disa nga anët e mira të reduktimit të kripës

Tensioni i lartë i gjakut
“Studimet dhe provat thelbësore kanë lidhur marrjen e natriumit me hipertension”, thotë Amin Yehya kardiolog i zemrës në Piedmont Heart Institute.

ARKATANA

Tensioni i lartë i gjakut është një faktor i madh i rrezikut për sëmundjet kardiovaskulare, prandaj ulja e presionit të gjakut duke reduktuar konsumimin e natriumit mund të ulë edhe rrezikun për sulme në zemër dhe goditje në tru.

“Në mbarë botën, 54 për qind e goditjeve dhe 47 për qind e sëmundjeve të zemrës i atribuohen hipertensionit”, thotë Dr. Yehya.

Konsumimi i tepërt i kripës është shkak që trupi mbanë ujë
Kur konsumoni shumë kripë, ky raport hiqet, kështu që veshkat tuaja mbajnë më shumë ujë për ta balancuar atë.

Kur zvogëloni konsumimin e natriumit, ky balancë zhvendoset dhe veshkat nuk mbajnë më tepër lëngun e tepërt, duke ju ndihmuar që të humbni peshën e ujit në trup.